Tietosuojaseloste

1.Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjä: Viialan Työväennäyttämö ry / Viialan teatteri

Osoite: Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa

Puhelin: 0400 969490

Sähköposti: lipunmyynti@viialanteatteri.net

Yhteyshenkilö: Arto Mantela

 

2. Rekisteröidyt

Rekisterissä käsitellään Viialan teatterin sähköiseen lippukauppaan annettuja tietoja.

 

3. Henkilötietojen käsittelyn peruste ja käyttötarkoitus

Rekisteriin kuuluvat Viialan teatterin asiakkaat, jotka ovat rekisteröityneet verkkokaupan asiakkaiksi tai tehneet tilauksen. Rekisteriin kuuluvat myös ne henkilöt, jotka ovat ottaneet yhteyttä Viialan teatteriin puhelimen tai sähköpostin välityksellä tai teatterilla ja jättäneet yhteystietonsa tilauksen tai yhteydenoton yhteydessä.

Uutiskirjeen tilanneiden sähköpostiosoitteet kerätään toiseen rekisteriin, jota käytetään uutiskirjeiden lähettämiseen ja markkinointiviestintään.

Henkilötietojen keräys ja käsittely perustuu:

  • asiakkaan antamaan suostumukseen
  • Viialan teatterin ja asiakkaan väliseen rekisteröityyn asiakassuhteeseen
  • tilauksiin liittyvien velvoitteiden hoitamiseen
  • Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

 

Henkilötietoja käsitellään vain alla lueteltaviin, ennalta määriteltyihin tarkoituksiin: 

  • asiakkuuden hoitamiseen ja yhteydenpidon helpottamiseen
  • tilausten käsittelyyn, toimitukseen ja arkistointiin
  • ostohistorian säilyttämiseen mahdollisia hyvityksiä varten
  • väärinkäytösten estämiseen
  • asiakaskokemuksen ja asiakaspalvelun laadun parantamiseen
  • Teatterin oman toiminnan ja palveluiden kehittämiseen
  • kohdennetun sisällön, viestinnän ja markkinoinnin tuottamiseen
  • tilastojen laatimiseen

 

3.Käsiteltävät henkilötiedot 

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

  • Tunnistamistiedot, kuten etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Ostoshistoria: mm. tilatut tuotteet ja hintatiedot, toimitusosoite, valittu maksutapa ja toimitusehto
  • Kontaktihistoria ja tallenteet puhelimen, sähköpostin tai internetin välityksellä käydyistä keskusteluista

 

4. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen iinfo@viialanteatteri.net

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot. 

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti. 

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Poistamista on pyydettävä kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeellä. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. 

Tietojen poistaminen rekisteristä:

Sähköpostilla: arto@viialanteatteri.net

Postitse: Viialan teatteri / Arto Mantela, Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

 

5. Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti:

  • Asiakkaan itse syöttämien tietojen perusteella asiakkaaksi rekisteröityessään tai tilausta tehdessään.
  • Asiakkaan itse tekemän yhteydenoton perusteella. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimen, sähköpostin, chatin, Messengerin tai muun internetsovelluksen välityksellä.
  • Asiakkaalle toteutettavien käyttäjäkokemuskyselyiden tai -haastattelujen avulla
  • Asiakkaan itse syöttämien tietojen perusteella uutiskirjeen tilauksen yhteydessä

 

6. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Luovutamme joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille tilausten toimitukseen liittyvien velvollisuuksien täyttämiseksi. Näitä kolmansia osapuolia ovat:

  • logistiikkakumppanit, jotka toimittavat lähetykset asiakkaan valitsemaan paikkaan
  • maksunvälittäjäkumppanit
  • laskuoperaattorit
  • perintäyhtiö, kun lasku erääntyy ja siirtyy perintään
  • Yhteistyökumppaniyritykset ovat sitoutuneet noudattamaan tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.
  • Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisten pyynnöstä, mikäli lainsäädäntö sitä vaatii.

 

7. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa

Uutiskirjelistallemme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme uutiskirjeessä olevan linkin kautta.

Asiakas voi pyytää häntä koskevan henkilötiedon anonymisoimista tai poistamista rekistereistämme. Osalle tiedosta lainsäädäntö voi asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiseen säilytykseen (mm. kirjanpitolaki sekä kuluttajansuojalaki).

 

8. Henkilötietojen käsittelijät

Henkilötietoihin on pääsy vain Viialan teatterin hallituksella sekä markkinointi tiimillä, jotka on koulutettu käsittelemään henkilötietoja turvallisesti ja vastuullisesti.

 

9. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

 

10. Evästeiden (”cookies”) käyttö

Viialan teatterin verkkokaupassa ja internetsivuilla käytetään evästeitä (pieniä laitteeseen sijoitettuja tekstitiedostoja) tietojen keräämiseen. Evästeillä voidaan kerätä tietoja esimerkiksi miltä sivulta käyttäjä on siirtynyt osoitteeseen, mitä internetsivuja hän on selannut, mitä selainta käyttää sekä mikä hänen tietokoneensa IP-osoite on. Evästeiden avulla voimme muun muassa näyttää käyttäjän kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia ja analysoida sitä, miten hyvin sivustomme ja verkkopalvelumme toimivat. Evästeiden kautta kerättyä tietoa hyödynnetään myös tilastointitarkoituksiin.

Evästeiden avulla kerättyjä tietoja ei yhdistetä asiakasrekisteritietoihin eikä käyttäjiä yksilöidä evästeiden avulla tehdyssä mainonnan kohdentamisessa.

Verkkokaupan asiakkailla on mahdollisuus estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimensa asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista. Evästeiden käytön kieltäminen saattaa kuitenkin estää joidenkin verkkokaupan toiminnallisuuksien hyödyntämisen.

 

11. Tietosuojaselosteen muuttaminen

Palvelumme kehittyessä ja lainsäädännön muuttuessa tai tarkentuessa pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Merkittävistä tietosuojaselosteen muutoksista ilmoitetaan palveluun rekisteröityneille asiakkaille ehtojen päivityksen yhteydessä.

 

Tämä tietosuojaseloste korvaa aikaisemman rekisteriselosteemme. Päivitetty viimeksi 21.5.2018.